Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 10 April 2013

Ikan Bakar Kuala Perlis

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Lama ceghita ni tersimpan dlm draft. Byk benda nak ceghita tp mood langsung tak mari. 2-3hari ni keadaan kesihatan tak begitu memuaskan, asyik terjelepok lena ja. Lemah sungguh rasa badan, dgn meloya, muntah, pening semua ada. Tp toksah la dok speku2, aku baru lps ABC ja, tadak maknanya nak peknen. 

Lepas blk dr jalan2 dannok tu mmg plan dr umh lg nak melantak ikan bakaq kat kola perlis. Tp merata kami memusing cari kedai lama yg penah aku mkn masa study kat uum dulu, tak jumpa pulak kedai dia tang mana. Kol kak long tak dapat, terus watsapp fiza tanya lokasi kedai tu. Nak dijadikan rezeki, fiza ajak mkn kat komalaut....dia nak belanja. Kecik tapak tangan, 1 kola perlis kak ton tadahkan, hakhakhak. Ehh kemain lg kwn2 aku panggil aku kak ton lani, comeiiiii kan kak ton? Puihhhh!



Dataran ikan bakaq yg baru, yg lama dah tadak.



Mak hencik dgn pak hencik yg bermurah hati nak belanja....makasih daun keladi, pasni sila la belanja lg, haha.



si hadiff haikal yg boleh tahan "peluru" mcm abg aqil n aqif.



Mangsa2 yg dirakuskan pd hari kejadian....meh kak ton perkenalkan satu2....



Mcm biasa, kailan ikan masin n siakap 3 rasa



Sotong goreng tepung, temenung bakaq n sup ayam



Tukang belanja mkn tak tera mana pun, malu lak kak ton nak pulun lbh2. Sudahnya byk makanan yg tak hbs, kak ton suh tukang belanja amik bwk blk.



kak ton dgn cikgu fiza emilia, antara kwn rapat kak ton masa uum dulu. Kami sama2 masuk maktab pd tahun yg sama tp tadak rezeki kak ton nak jd cikgu mcm fiza.










4 comments:

-cinta soFiaSafiya- said...

jom kita p sana...sedappp bangat ka kak

lieyalatif said...

amboi kak ton...cek baru nak speku yg kak ton ade isi...mane tau kan nak timang bb gurl plak heheheeeheh

aiyok kak dah melekat kak ton tu ngan ko heheehh...tapi okey ape...kak ton kan comey.....

comeeeeyyy tak kak tooonnnn???? heheheeheheheh

noorzie said...

salam..nk tye ckit leh?tul ke kedai lynda ikan bakar kuala perlis yg sblh shell tu dh tutup, pindah ke mna ek? sy klu ke sna mmg biasa mkn ctu..

Siti Shuhadah said...

k.ton..makan kat kedai sampan..sedap... maklang shu meniaga kat sana.. leh la kita pi nanti..jom2...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...