Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, 3 April 2013

Jalan-Jalan Danok,Thailand

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Lama nau rasa tak p jln2 hujung minggu. Kalau tak silap, dr bulan 12 thn lps en.khai tak penah cuti langsung wlpun hari jumaat....keja 7hari seminggu. Dasat sungguh, laki sapa tatau rajin sgt ni....kehkehkeh. Jumaat baru ni tiba2 dia rasa kesian kat anak bini, cuti sekolah tp tak bwk ank p jln2. Lalu diajaknya kami bercuti ke luaq negara....luaq negara habaq hg, padahai p siam ja pun....wakaka.

Border pass mmg lama dah buat sejak2 plan nak p hatyai ritu lg, tak buat pasport pun sbb dok kedah ja kan...pakai border pass sudah. Mulanya plan nak p hatyai jugak wlpun berani2 takut nak p sendiri tadak geng, tpnya tak plan pun nak tidoq sana...nak p blk hari ja konon2. Tapiiiiiiiiiiiiiii....elok sampai kat aloq staq baru en.khai teringat tak bawak geran keta! Takkan nak patah blk amik kot....boleh ja nak patah blk pun, tp patah blk terus la pakai dok diam2 kat umh je la pastu.

Singgah changloon tanya pasai teksi nak ke hatyai, rm80 sehala tp dia p tinggai kita kat sana nanti pandai2 sendiri la nak ronda2 hatyai n cari teksi blk sini. Hoiii baik tak payah, dah la tempat tak besa p. En.khai kata tunggu cuti sek bln 5 nanti dia ajak kazen dia mai sama2, senang sikit sbb depa dah besa sampai hatyai. Ok, akan ku tuntut janjimu ittew sayam. Sudahnya ke dannok saja la kami hari tu, tinggai keta kat kompleks bebas cukai bukit kayu hitam (sbb tak bwk geran keta tak boleh masuk dgn keta ke dannok) pastu sewa teksi masuk sana. Rm10 utk perjalanan yg sgt2 dekat....kentut pun x sempat hbs lg dah sampai, tak berbaloi. Kalau tau baik jln kaki ja.



 Menyampah tiap kali nak snap pic en.khai, dia cukup benggang kalu tgok aku pegang fon@kamera nak tangkap gambaq dia. Pastu buat2 la pegang hidung la, buang taik mata la....punya tamau org amik gambaq dia, cuba tgok bini kat sebelah tu.....selamba derk ja perasan segak tiap kali bergambaq, panggggggg!



 pukoi 3 lbh baru sampai sini, tgh panaih lit-lit masa ni...cubaan snap pic dr dlm teksi.



 sampai2 pekan danok, terkam kfc dulu sbb ank2 burung nak mkn eskrim. Tp sygnya eskrim hbs time ni.



 tp jumpa benda alah ni....percaya dak, aku tak penah jumpa lg tart teloq ni kat mana2 kfc di sp@penang. Lama dah dok cari sbb nak tau rasa dia lagu mana, apa lg terus menggedik beli. Kesian....baru 1st time rasa, tp mmg sedap gila....nanti kalu mengidam mcmana?kena mai beli kat danok la kan??kuikuikui....alasannnnnnnn.



 pastu jumpa eskrim juai tepi jln....eskrim siam pun siam la janji dpt mkn eskrim, 2bath satu cawan.



 pelik ja eskrim kat danok ni...ada letak pulut, buah jambu n roti. Tatau la rasa apa sbb aku tak gamak pulak nak rasa, tgok pun tak lalu. Tp hbs lincin ank2 burung aku balun.



 lepak tepi jln ja sambil layan budak2 hbskan eskrim....lepak ala2 pelancong luaq, kahhhhhh.


 kwn aku kata dah ropa model siam aku bergambaq mcm ni....kojaqqq lettew!



 Danok ni pekan dia kecik ja, mcm pekan koboi ja. Brg2 pun lbh kurang mcm yg ada kat padang besaq n wang kelian tp lbh kpd kain baju, buah2 n brg mainan...periuk belanga tak nampak pulak ada juai. Yg best, urusan juai beli boleh lg kalau nak guna duit malaysia....senang keja, kami tak tukaq duit sana pun.









 Pak hencik yg kepenatan mengepung ank bini yg tiba2 sawan bila nampak brg2 shopping. Tu dok cekak pinggang tu nak warning aku la tuh jgn lupa diri time membeli....tadak maknanya okeh, bini dia buat2 tak paham ja....haha kuang asam punya bini.



 Sepanjang jln byk gila org juai puluit hayam ni. Nampak sungguh menyelerakan tp sygnya....aku tak lalu nak mkn.



 Blk tak sewa teksi pun, jln kaki sudah. Ala dekat sgt, lps pada imegresen dpn tu terus jumpa kompleks bukit kayu hitam tempat kami parking keta. Melenggang ja en.khai dgn ank2, aku kat belakang kemain lg kena angkut brg2 shopping.



Imegresen....kena cop border kat sini.





Tu je la pun cerita jl2n kami ke obersea(obersea la sgtttt,ober ja yg lbh)....puiiiii!











3 comments:

lieyalatif said...

Kelasss ko kak ina!!! Jln2 sampai ke thailand gituuuuu heheheeh....alah akak untung laaa dah dekat so boleh leee turun sane....tgk mcm best ye kak....tingin nak gi jugak...

Kak aku gelak mcm nak mati tang model siam tu hahahahaahh....ape2 pun ko tetap cuns kak!

rostina76 said...

salam haslina....salam kenaiii no. cheq mai dr brunei nih. syokkk layan org p obersea. cheq ingat blk malaya nanti nak p jugak la, terliuqqq tgk hang p jln kaki je.

ina khairina said...

Rostina:
kehkehkeh....ko mampu p obersea jln kaki?cheq ja yg blh buat lagu tu...hehe...salam kenal ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...