Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 1 April 2013

Kisah Tetamu Datang....

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Khamis yg lalu rumah aku riuh rendah dgn kehadiran tetamu. Lama sgt rasanya tetamu tak bertandang. Lama jugak aku tak buat mkn2 jamu kwn2. Mood penyigan masih berleluasa. Tp sbbkan org nak dtg umh, tak kan pulak aku tak bg nak mai kan....tak baik oooo dok cipta alasan laki tak suka org mai umah padahai takut org tau keadaan umh sebenaqnya lagu mana....ehhh melalut dan terpesong pulak ceghita aku....opssss maaf kalu ada yg terasa, kalu nak terasa jugak sila amik sorg sikit, hewhewhew.

Alkisahnya makcik jiran lama dulu merangkap mak angkat aku nak bwk ank dia, k.linda mai umh sempena k.linda blk cuti skul ni. K.linda ni dok mutiara damansara, dulu masa dok kl dia ghajin la mai umh aku pun rajin dok p umh dia ajaq buat eskrim la, karipap pusing la pastu ajak dia p shopping kat ikea sbb umh dia dgn ikea tu jln kaki pun sampai tp penat la sikit kalu nak jln.

Tatau nak masak apa, kebetulan aqif dok berzikir nak mkn laksa....alang2 aku buat laksa je la. Pastu masak nasi n lauk simple2 ja.



Tetamu tgh pulun balun laksa. Aku tabik spring toing toing kat k.linda ni, drive blk dr kl dgn ank2 dia ja sbb laki dia tak leh cuti. Dah la ank2 dia 3 org hero semuanya baya ank2 aku ja....dr kl-sp bopa jam wei, aku yg dok blk sendiri ke kg yg sekangkang kera (tipuuu) tu pun puas menjerit2 dlm keta dgn budak2 ni. Mmg gigih la dia leh drive jauh2 dgn ank2 ja. Jiwa mmg betoi2 kental ni.



Nida (geng blogger) tetamu kedua yg sampai. Alang2 dia ada keja kat sp ni dia kata nak singgah solat kat umh aku. Kiranya ni tetamu terjah, last minit baru habaq nak mai. Kelam kabut aku masak  sampai melecoq tangan kena minyak panas. Ehhh aku ni mmg jenis tak blh buat keja kelam kabut, mesti ada benda yg tak kena nanti. Tgok tu, dlm berkain telekung baru sudah semayang pun dan lg nak bergambaq.





Menu simple ja utk dinner....ayam masak merah, kangkung goreng belacan, rendang asam udang n teloq bungkus. Tu ja yg sempat masak.





Lepas ni aku plan nak masak lauk2 kg pastu panggil kwn2 mai lunch kat umh. Buat pot luck pun best jugak. Tp kena tunggu roh rajin meresap dulu la....haiiii la roh rajin, hg terbang p mana ni cpt2 la blk!










1 comment:

TecerWidad said...

Buat pot luck panggil sama orang Baling nihhh. Hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...