Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, 24 September 2013

Mandi Manda Di Jade View

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara



En.khai ni jenis org yg kuat keja, nak2 lagi bila pojek dah nak sampai due date, boleh tgok dia punya bz tu mengalahkan menteri sbb takut pojek delay kang nti kena denda ribu riban pulak. Seingat aku dr hujung thn lps sejak2 kami pindah blk dr kl, bila dia dah start buat hosp swasta ni mmg dia tak penah cuti sepanjang minggu. Keja 7hari seminggu. Sbb tu la kami dah jarang p jln2 lani, nak blk kg pun kdg2 aku blk sendiri. Nak tunggu dia cuti pakai tak jumpa la mak aku kat kg nu. Bila ada cuti umum baru la boleh bernapas sikit.

Cuti hari malaysia 16/9 baru ni awai2 aku dah book dia....ko mampu nak book laki sendiri?muahaha....mmg plan lama dah nak p lepak2 kat umh ju sambil mandi pool. Kwn2 lain dah byk kali sampai, aku ja yg tak berkesempatan lg nak p. Ju ajak lunch kat umh dia, dia buat nasi ayam yg sedap tahap gaban! Ehh tp sebelum lunch kat umh ju, aku p bekpes dulu kat umh shu. Kemain....bekpes di bagan, lunch di penang!kehkehkeh.




Tq cik embon menjemput kak ton sekeluarga bekpes kat umh baru....aqif kata "segaknya umh acu!" iolls gayat la uolls mkn kat ting 10 ni, ekekeke.


 Geng2 jelitasawan berendam....2jam kami dok berkuak lentang dlm kolam, hbs kecut apa yg ada.


 Mak buyong yg hujung sekali tu pun tamau kalah....gud, gud berendam lama2 nanti mudah nak bersalin, hihi.


 Ala2 posing nak masuk majalah mangga, hewhewhew.






Ko mampu menyicah garam belacan dlm kolam??kitaorang mampuuuuuuu



Disebabkan keterujaan kali pertama masuk umh ju dan jugak kegedikan ketidaksabaran nak terjun kolam, makanya lupa hbs nak amik gambaq2 menu yg ju hidangkan. Selain dari nasi ayam, ju jugak jamu ketupat+rendang, puding koktail dan roti goreng. Lps naik mandi, semua pakat kebuloq....balun lg makan sampai hbs licin atas meja tuan umh. Harap2 tuan umh tak serik nak jemput kami mai lg, haha.









3 comments:

Ain Noraini said...

seronok ye..mandi manda...
pergi ramai2 mcm tu lagi la berganda seronoknya kann...

Mar Mansor said...

kecur bila tengok bab cicah mencicah tu..

Siti Shuhadah said...

ada SAKAI yg JELES baca entry kak ton nih..hahahahaha... syok kan..nanti kita terjah lg umah ju...hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...