Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Monday, 23 September 2013

Zoo Taiping&Burger Bakar Abg Burn

Bismillah kata bermula
Assalamualaikum pembuka bicara


Dah dekat sebulan baru hegeh2 nak ceghita. Biaq lambat asalkan ada jugak benda nak dikenang, ye dak? Hari merdeka ritu plan awainya en.khai nak ajak p danok mkn daging bakaq. Tp disebabkan border pass kami semua dah expired, nak renew tak boleh so kena buat lain, en.khai pulak tak free nak lari p imigresen. Sudahnya aku ajak p zoo taiping ja, lama sgt dah janji dgn budak2 ni nak bwk depa p tgok menatang.

Lagipun kerap sgt masuk danok sampaikan ada org dok menghanjeng kata laki aku mampu bwk p melancong kat siam ja. Ala, siam pun siam la jauh jugak laki aku bwk mkn angin. Dari hg tu langsung tak penah p mana, plg jauh pun laki dok bwk pusing kepala batas n longwan ja....lg kesian!upsss jgn sentap pulak kalu ada yg terasa, gamaknya kecik2 dulu sunat tak hbs kot memanjang ja nak sentap.

Last minit punya plan, aku ajak jugak geng2 ikan kerapu join. Yg lain2 semua ada hal memasing, yg free cuma kak tijah a.k.a ju dgn cik embon a.k.a shu ja. Prung pang prung pang bincang, kami sepakat nak berkelah kat tmn tasek n berkumpul kat RNR juru. Tp atas sbb2 yg tak dpt dielakkan, shu tak jadi nak join.

Kul 12 gerak dr juru, sampai kat tmn tasek ngam2 waktu lunch. Hampaq tikaq, mkn laju2 sbb semua dah kelupoq lapaq! Elok sudah mkn, hujan pulak turun. Lepak2 kat cafe dlm zoo dulu sementara tunggu hujan benti. Mujoq tak lama. Pukul 5 lbh rasanya gerak blk dr zoo. Singgah bandar perda sbb dah janji dgn shu nak mkn burger abg burn sama2.

Jom layan gambaq....gambaq adalah byk, diharap tadak yg muntah pink.



menu2 di hari kejadian: aku buat sambal ikan bilis, daging masak kicap, teloq dadar, sambal belacan+ulam timun n goreng ikan gelama masin. Ju pulak bwk nasi, sayoq campoq dgn ayam goreng.

















lps mkn lepak2 taman tasek bergambaq sambil tgok org memancing.


3 sekawan....irfan, abg aqil n aqif.



irfan takut2 nak bergambaq kat sini. hihi.




kemain melentik2 aqil atas boya ni sampaikan org lain nak bergambaq pun tadak can!




Atas tadi org utan pelsu, hat ni baru betoi2. Kemain gendut lg tetek org utan ni, kehkehkeh.




boya tembaga


Letih berjln oii pusing 1 zoo tp best leh kelebek menatang puas2, kalu naik train tak puas nak tgok. Time ni aqif dah pancit, mujoq ada abah yg gagah perkasa sudi nak dukong.


Alololo cutenya beruang ni tgh lena.




Larat ka irfan oiii nak angkat abg aqil tu??


Hepi sungguh tgok budak2 ni masa kat zoo...sampai belengaih2 la muka punya meloncat.


Hat kiri muka pancit teruk dah tu, letih berjalan 1 zoo, hat kanan boleh gheyeh lg sbb dia jln sekerat ja, lebihnya abah dukong.


Masing2 tak puas hati sbb tak leh tgok gajah dekat2, kandang gajah tgh renovate.



Penat memusing kat zoo, nilah obat dia. Burger daging apa tah namanya, utk abg umaq.



Meatball abg burn yg menjadi igauan. Yg ni kompom la utk mem besaq.



Menu baru di abg burn, burger ayam al-lazat utk ank2 burung aku.






Shu n feruz...sian depa tunggu kami lama, sori uolss jln jammed masa blk dr zoo tu.




Mmg best la dpt jln2 n mkn2 dgn kwn2. Letih tp seronok. Nanti kalu ghajin aku cite lak kisah kami mandi manda kat jade view, umh ju. Lps ni masing2 dah plan nak bercuti kat cameron hinghland time raya haji, harap2 tadak halangan la. Bulan 11 pulak nak buat besday party kat umh aku sempena besday aku n shu, tua2 pun nak berparty bagai....kasi can la!





2 comments:

Siti Shuhadah said...

sapa hat dok menghanjeng k.ton ngan abg umaq kerap dok pi danok tu bukan apa.. laki dia x kebuloq nak bawak dia jenjalan jauh... tu yg leh pusing pala batas ngan longwan ja tu.. tu pon dia rasa syok gila..serupa dok ada atas cameron...muahahahahahahahahahaha...menanah dia baca komen shu ni...

x sabaq nak pi cameron n besday party kita bulan 11 ni... harap2 dipermudahkan....

org yg dok menghanjeng k.ton tu sure jeles gila baca blog k.ton..muahahahahahaha... ambik obat!!!

k.ton.. SHU SPONSOR KEK OK NANTI!!... SECRET RESEPI tau... baru best..

ZalinZalina said...

bestnye piknik bentang tikar camtu :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...